Augusztus 26.

2022.08.20. 07:10

Állatkertek Éjszakája: 10 helyszínen várják különleges esti programokkal a látogatókat

Tizenegyedik alkalommal rendezik meg a népszerű eseményt.

Lámaetetés az állatkertek éjszakáján a Kecskeméti Vadaskertben 2019. augusztus 30-án.

Fotó: MTI/Bús Csaba

Tizenegyedik alkalommal rendezik meg az Állatkertek Éjszakáját, országszerte tíz különböző állatkertben, vadasparkban, állatos bemutatóhelyen augusztus 26-án pénteken, kivéve a Pécsi Állatkertet, ahol augusztus 27-én, szombaton tartják meg a rendezvényt – közölték a szervezők az MTI-vel kedden.

A kezdeményezés országos programként 2012-ben indult, jóllehet néhány állatkertben alkalmilag már korábban is tartottak különféle esti programokat. Az elmúlt években az Állatkertek Éjszakája hagyománnyá vált, a sokféle különleges programra évről évre ellátogatnak az állatkert- és állatbarátok, akik kíváncsiak az állatok életének és az állatkertek világának rejtett titkaira.

Az idén a Magyar Állatkertek és Akváriumok Szövetségének tagjai közül tíz intézményben lesznek programok: a Budakeszi Vadasparkban, a Fővárosi Állat- és Növénykertben, a Kecskeméti Vadaskertben, a Miskolci Állatkert és Kultúrparkban, a Nagyerdei Kultúrparkban (Debrecen), a Pécsi Állatkertben, a Szegedi Vadasparkban, a Veresegyházi Medveotthonban, a Veszprémi Állatkertben és a Xantus János Állatkertben (Győr).

A pontos nyitvatartási időt és a részletes programkínálatot az egyes állatkertek saját honlapjukon és közösségi média felületeiken teszik közzé.

Borítókép: Lámaetetés az állatkertek éjszakáján a Kecskeméti Vadaskertben 2019. augusztus 30-án. Fotó: MTI/Bús Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!