Éljen a cukkini!

2022.08.21. 17:10

Gyors és nagyszerű vacsora, ami nem hizlal

Nemcsak ízletes, egészséges is a cukkini, sőt még vacsorára is nyugodtan fogyasztható.

Forrás: Shutterstock

Sokoldalú zöldség a cukkini, lúgosít, karcsúsít és mivel 95 százalékát víz alkotja, így a szervezet számára kiváló hidratáló is. Vitamin és ásványi anyag tartalma miatt számos nélkülözhetetlen elemmel tölt fel - írja a Diéta és Fitnesz. Kiváló folsav- és antioxidáns forrás, magas rosttartalmának köszönhetően is pozitív élettani hatása van. Többek közt védi az érfalakat, enyhíti az asztmát, és ízületi, reumatikus panaszokra is jó megoldás lehet. Nem véletlenül a fogyókúrázók egyik kedvenc zöldsége, hiszen tökéletesen beilleszthető a diétába, és változatosan elkészíthető. Lepényként megsütve is biztosan szeretik a legtöbben.

Cukkinilepény hozzávalói:

  • 2 kis cukkini
  • 15 dkg sajt
  • 1 mozzarella
  • 2 tojás
  • só, bors, fokhagyma

 

Appetizing,Vegetable,Casserole,With,Zucchini,And,Tomato.summer,Food
Forrás: Shutterstock


Öntet hozzávalói:

  • tejföl vagy joghurt
  • friss mozzarella, 
     

Elkészítés:
A cukkinit és a sajtot reszeljük le. Vágjuk kockára a mozzarellát. Üssük a reszelt cukkinihez, a sajt 3/4-éhez, és a mozzarellához a tojásokat, majd jól keverjük össze. Ízlés szerint fűszerezzük. Öntsük tepsibe vagy sütésálló tálba a masszát. Tehetünk a tetejére koktélparadicsomokat, vagy cukkiniszeleteket is akár, esetleg sonkát, bacont, vagy szórhatunk rá szezámmagot, de akár tökmagot is. 

A teljes cikk ide kattintva olvasható.

Fotó: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!