Életmód

2009.08.04. 17:56

Az egoisták jobban szexelnek

Az egoisták és bestiák lényegesen profibbak az ágyban, és sokkal több mindent elérhetnek, mint szendébb társaik. A nagyvilág hírei.

BAMA

Ha az önbizalom magabiztossággal társul, fergeteges, minden igényt kielégítő szex lesz a jutalom – derül ki a legújabb kutatásokból. Az ágybeli sikerek és kudarcok ugyanis sokkal inkább az önértékeléstől függenek, mintsem a külsőségektől.

Aki túl magasra teszi a mércét magával szemben, és állandóan rossz véleménnyel van önmagáról, az a szexuális játszadozásokban a partnere igényei szerint „viselkedik”, saját vágyait pedig háttérbe szorítja. Aki saját testét túl kritikusan látja, vizsgálja, állandóan azt keresi, mit kifogásolhatnak rajta a férfiszemek, nem vagy csak ritkán tudja teljes mértékben élvezni a szexet, és elérni az orgazmust.

A szerelem pénzben és időben mérhető

Egy ázsiai országokban készült felmérés kutatói kísérletet tettek arra, hogy pénzben és ráfordított időben fejezzék ki a szerelem érzését. Megállapításaik szerint minél jobban szeretünk, annál több pénzt költünk a partnerre, és annál több időt szánunk rá. A válaszadók markáns többsége vallotta, ha igazán szerelmes, megpróbálja a lehető legtöbb szabadidejét a szeretett személyre szánni – és ez az attitűd az ajándékozási szokásaikban is megnyilvánul. A szerelmesek nemcsak több időt, hanem több pénzt is szánnak partnerükre – állította a megkérdezettek 78 százaléka. A válaszadók szerint ugyanakkor az elköltött pénznél és a drága ajándékoknál sokkal értékesebb az együtt töltött idő. Nekik nem az számít, hogy mennyi pénzt költenek a párjukra, hanem, hogy mennyi időt szánnak rá. A válaszadók körében háromszor többen gondolják azt ugyanis, hogy az együtt töltött idő soha nem lehet elég, a pénz viszont az lehet.

Már nem divat a soványság

Egy frissen közzétett brit kutatás szerint kezd visszajönni a divatba a Marily Monroe által megtestesített ideális nőalak. A felmérés során megkérdezett hölgyek többsége ugyanis inkább a kerekded homokóraformát vágyik elérni, nem pedig a sovány, csontos modellalkatot. A 2000 brit nő megkérdezésével készült felmérésben a hölgyek többsége elmondta, vékony derékra és kerek domborulatokra vágyik. Kiderült az is, hogy szerintük a két legideálisabb alakú nő Nigella Lawson és 64 éves (!) Helen Mirren. A negyedik és ötödik helyet két színésznő, Kate Winslet és Julie Walters kapta meg a válaszok alapján. A tíz legideálisabb alakkal rendelkező brit hölgyeket tartalmazó lista további helyezettjei között szerepel még Catherine Zeta-Jones, valamint a hazánkban kevéssé ismert Martine McCutcheon és Joanna Lumley színésznők, továbbá Holly Willoughby és Kirstie Allsopp televíziós műsorvezetők is. 

Friss hírek a tudomány világából >>>

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!