Színes program

2017.10.05. 12:28

Őskori kaland is várja a Tatára látogatókat

A barlangi medvével és különböző kőzetekkel ismerkedhetnek meg az érdeklődők szombaton a tatai geológus kertben és a Kuny Domokos Múzeumban. A helyszínek közötti útvonalon ásványokkal és ősmaradványokkal kapcsolatos feladatokat kell megoldani – tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

Tata, 2017. június 8. Hátizsákos turista nézi a tatai várat az Öreg-tó partjáról. A mûemlék épületet Luxemburgi Zsigmond király építtette 1397–1409 között. A négyzetes alaprajzú, négy saroktornyos, belsõ udvaros várnak ma már csak a délkeleti szárnya áll. 1954 óta e várépületében mûködik a Kuny Domokos Megyei Múzeum. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítõje közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt.

Forrás: MTVA/Bizományosi

Fotó: Jászai Csaba

A családi napon a geológus kertben A kvarc nyomában címmel szerveznek interaktív felfedező játékot, valamint a résztvevők berakásos kőképet készíthetnek és megismerkedhetnek a fluorittal, a kalcittal, és a szfalerittel.

A felnőtteknek bemutatják a tűzkőfejtő gödör 2017-es feltárásainak eredményét, majd bárki megpróbálhat a rézkori emberek nyomán tűzkőből szerszámot pattintani.

A Kuny Domokos Múzeumban a barlangi medve ősmaradványairól tartanak előadást. Lesz medvesimogató, a gyerekeket kirakókkal, színezőkkel, feladatlapokkal szórakoztatják.

A Kálvária domb közelében lévő tatai geológus kertet 1994 óta az ELTE kezeli, a területen száz méteren belül száztízmillió év képződményei figyelhetők meg, az ember nyomát egy rézkori kovabánya őrzi.

Borítókép: Hátizsákos turista nézi a tatai várat az Öreg-tó partjáról. 1954 óta a vár épületében működik a Kuny Domokos Megyei Múzeum.

MTVA / Bizományosi: Jászai Csaba 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!