Sajátos életforma

2017.12.14. 21:25

Átadták Az Év Tanyája-díjat

Átadták Az Év Tanyája-díjakat a Földművelésügyi Minisztériumban csütörtökön, a szaktárca első alkalommal osztotta ki az elismeréseket.

Az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint a díjátadó ünnepségen Nagy István, az agrártárca parlamenti államtitkára elmondta: a kezdeményezés célja, hogy a tanyai lét mint sajátos, magyar, ősi, szabad gazdálkodási életforma minél ismertebb legyen és fennmaradjon.

A Földművelésügyi Minisztérium felmérése szerint Magyarországon közel százezer tanyán élnek életvitelszerűen, és megközelítőleg kétszázezren választották ezt az életformát.

A nemzeti forrásból finanszírozott Tanyafejlesztési Programban az évek során majd kétezer pályázatot támogattak 8,3 milliárd forint értékben – írta a szaktárca közleményében.

Az ünnepségen Fodor András tanyagazda Az Év Tanyagazdasága 2017. díjat, Szász István tanyagazda Az Év Hagyományőrző Tanyája 2017. díjat vette át. Az Év Tanyája 2017 Közönségdíjban Bartolák Mária részesült.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!