pletyka

2018.02.27. 10:05

SIM-kártya nélkül jöhet az új iPhone

Belső értesülésekre támaszkodó médiajelentések szerint az idén ősszel három új iPhone modellt mutat be az Apple. Mindhárom az iPhone X megjelenését idézi majd, de az egyik nagyméretű lesz, egy másik pedig "olcsó" kivitelű.

Forrás: afp

A Bloomberg üzleti hírügynökség beszámolója szerint az Apple három új iPhone modellt mutat be az idén ősszel. Az egyik egy teljesen új, nagyméretű készülék lesz 6,5 hüvelyk képernyőátlóval. Egy másik a jelenleg kapható iPhone X következő verziója lesz. A harmadik pedig egy szintén új, de olcsóbb kivitelű modell,

ami azért persze átvesz néhányat nagyobb testvérei olyan innovatív funkcióiból, mint például az arcfelismerés, de a tokja nemesacél helyett alumíniumból készül.

A 6,5 hüvelykes képernyőátlós készülék mérete nagyjából megegyezik a jelenlegi iPhone 8 Plus modellével, de a teljes felülete képernyőként szolgál majd. Az iPhone X képernyőjének az átlója 5,8 hüvelyk.

A három tervezett modellnek jelenleg már a gyártási próbái futnak a beszállítóknál a Bloomberg belső értesülésekre támaszkodó beszámolója szerint.

Egy másik forrás, a KGI Securities már januárban jelentette, hogy értesülései szerint az Apple három új készüléket készül bemutatni. Az iPhone X következő verziója mellett egy nagyméretűt és egy olcsót 6,1 hüvelykes képernyőátlóval, OLED helyett LCD kijelzővel.

Az Apple a hagyományos behelyezhető SIM-kártya helyett szoftveres SIM-kártyával szeretné ellátni az új készülékeket,

ennek a megoldásnak azonban a mobilszolgáltatók egy része még ellenáll. A „nagy” iPhone viszont egyes régiókban két SIM-kártya hellyel lesz kapható.

Az Apple szokásához híven nem kommentálta a készülékterveiről megjelent értesüléseket.

Borítókép: Egy iPhone X tulajdonosa fényképezi az új telefonját a régivel Londonban 2017. november 3-án

AFP PHOTO / Chris J Ratcliffe

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!