fogyatékossággal élőknek

2018.12.06. 18:30

Rekordösszeggel zárult a Jótékonysági Maci Aukció

A színészek, sportolók, ismert emberek által felajánlott plüssökért összesen 44 millió forintot fizettek.

Forrás: Shutterstock

Az összegzés szerint a nyolcadik alkalommal megrendezett jótékonysági árverésen a Kossuth-díjas színművész csacsija és személyes tárgya kelt el a legmagasabb áron, utána Roberto Carlos és kisfia, Cristofer Da Silva plüssmedvéje és személyes tárgyai végeztek, ezek összesen 4,5 millió forintért találtak új gazdára.

A két hollywoodi felajánló, Arnold Schwarzenegger és Antonio Banderas mackóiért is jelentős licitálás folyt, előbbi 4 millió forintért, utóbbi 3,7 millióért kelt el. Két millió fölött kelt el Taróczy Balázs mackója, egymillió forintnál is többet fizettek Benedek Miklós, Böjte Csaba és Temesvári Andrea plüsseiért, Horváth Ádám és Gera Zoltán felajánlása pedig egy-egy millióért talált gazdára.

Az adományozók között volt mások mellett Andy Vajna is, aki összesen 13,6 millió forintos felajánlással támogatta a fogyatékossággal élőket.

Az árverésnek is otthont adó Premier Kultcaféban a nyitás óta 11 fogyatékossággal élő dolgozik, köztük autisták, Down-szindrómások, hallássérültek. Kárász Róbert, a Fogadj Örökbe Egy Macit Alapítvány elnöke elmondta, hogy 2018-ban szeretnének még több fogyatékossággal élő személynek munkát adni, továbbá tervben van egy étterem nyitása is, ahol további megváltozott munkaképességű személyt szeretnének foglalkoztatni.

Jövőre megújulhat a Maci Aukció is, ugyanis a szervezők az online licitálás elindítását is tervezik.

Borítókép: Illusztráció

Forrás: Shutterstock/BrAt82

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!