Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom

2019.05.10. 09:07

Országos gyerekemelési rekordra készülnek

A mozgalom helyi szervezetei az önkormányzatokkal együttműködve ingyenes családi napokat rendeznek számos vidéki városban.

Forrás: Shutterstock

Országos rekordkísérletre, százezer gyerek magasba emelésére készül 23 helyszínen a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom szombaton 11 órakor – közölte a mozgalom pénteken.

A rendezvény célja, hogy

a gyerekek és a család fontosságára hívja fel a figyelmet azzal, hogy egy időben minél több gyereket emelnek magasba országszerte és a határon túl – Csíkszeredában, Révkomáromon és Dunaszerdahelyen

– áll a közleményben.

A rendezvényhez kapcsolódóan a mozgalom helyi szervezetei az önkormányzatokkal együttműködve ingyenes családi napokat rendeznek Budapesten és számos vidéki városban. Az akció központi helyszíne a Margitszigeti Atlétikai Sportcentrum, ahova 3000 embert várnak.

A teljes városlista a https://www.haromkiralyfi.hu/emeldmagasba/regisztracio oldalon érhető el.

Ismertették:

a rekordkísérlet fővédnöke Böjte Csaba ferences szerzetes, Kiss Gergely háromszoros olimpiai vízilabdázó és Tarlós István, Budapest főpolgármestere.

A gyerekemeléshez otthonról is lehet csatlakozni, a fényképeket a mozgalom digitális élményfalán, illetve a közösségi médiában is meg lehet osztani.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!