kapaszkodó

2019.05.10. 13:55

Rászoruló gyerekeknek gyűjt az Ökumenikus Segélyszervezet

Az idén hatodik alkalommal elindított Felhőtlen gyermekkor kampányban befolyó pénzadományokból kétezer rászoruló gyermek felzárkózását segítik és nyári táborokat szerveznek.

Forrás: Magyar Ökumenikus Segélyszervezet

Fotó: Fekete Dániel

A kezdeményezést a www.segelyszervezet.hu oldalon lehet támogatni június végéig, valamint a 1353-as adományvonal tárcsázásával, hívásonként 250 forinttal. Június 2-áig a Tesco áruházakban vásárolható kuponokkal lehet adományozni.

Az adománygyűjtéssel azt kívánja elérni a segélyszervezet, hogy országos intézményhálózatában minél több hátrányos helyzetű gyermek felzárkózását tudja segíteni rendszeres fejlesztő és közösségi foglalkozásaival. Az egész éves esélyteremtő munka részeként a gyűjtés kiemelt célja a segélyszervezet nyári táborainak támogatása is.

Felidézték: a segélyszervezet „Kapaszkodó” programjának keretében több mint kétezer olyan gyermeknek kínál valódi esélyt a felzárkózásra, akik a szegénység, bántalmazás vagy egyéb krízishelyzet miatt jelentős hátrányt szenvednek mindennapjaikban. A programban részt vevő gyermekeknek országszerte biztosítanak fejlesztőfoglalkozásokat, élményprogramokat, és akiknél szükséges, ott ingyenes egyéni fejlesztést is biztosítanak.

Hozzátették: a segélyszervezet évek óta szervez nyári táborokat bántalmazott, illetve hátrányos helyzetű gyermekek számára, az „Esélytáborok” fontos színterei a traumák feldolgozásának, a felhőtlen, gondtalan szabadidő megtapasztalásának. A táborokban is nagy hangsúlyt fektetnek az intenzív fejlesztésre.

Idén három tematikus tábort szerveznek a Somogy megyei Kastélyosdombón, ahol a segélyszervezet saját táborhelyet alakít ki, hogy az ország minden részéről fogadni tudja a rászoruló gyermekcsoportokat. A bentlakásos táborok mellett a napközis táborokban is fogadják a segélyszervezet látókörében élő, hátrányos helyzetű kicsiket. A nyári hónapokban így összesen idén is közel 500 gyermek számára kínálnak lehetőséget a rendkívüli fejlesztő és élményprogramokra.

Közölték azt is, a kampány ideje alatt számos figyelemfelhívó akciót szerveznek, hogy minél többeket tudjanak bevonni az adománygyűjtésbe. Május 11-én este a Várkert Bazár előtti útszakaszon 200 spinning kerékpárt állítanak fel, amelyeken öt óra leforgása alatt összesen ezer sportos önkéntes fog tekerni. A rekordereket hőkamerák fogják figyelni, és minél jobban tekernek, a színpadnál felállított nagyméretű, a 1353 számjegyeiből álló fényinstalláció annál erősebben fog világítani.

Ugyanezen a hétvégén 12 versenyző – köztük Iain Lindsay brit nagykövet – indul el az Ultrabalatonon a segélyszervezet jótékonysági futócsapatában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!