segítség

2020.12.13. 18:01

Félidejéhez érkezett a szeretet.éhség. Országos Adventi Pénzadománygyűjtés

A járványhelyzet miatt idén több rászoruló fordul a Segélyszervezethez, most még nagyobb szükség van az összefogásra

Budapest, 2020. december 9. Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója (k), Simicskó István, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) parlamenti frakcióvezetõje (j) és Vejkey Imre frakcióvezetõ-helyettes (b) a párt országgyûlési képviselõcsoportja nevében átadott ajándékcsomagok mellett a segélyszervezet csepeli központjában 2020. december 9-én. MTI/Kovács Tamás

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Tamás

Félidejéhez érkezett az Ökumenikus Segélyszervezet adventi adománygyűjtése. Az ország legnagyobb ünnepi összefogásához már az akció első heteiben több mint kétszázezren csatlakoztak. A gyűjtés kezdete óta 120 ezren tárcsázták a 1353-as adományvonalat, ami hívásonként 250 forintnyi adománnyal számolva már 30 millió forint felajánlás.

A Tesco áruházakban november közepétől közel 86 ezer adománykupon kelt el a kasszáknál, azaz eddig 21,5 millió forintot adományoztak az áruházlánc vásárlói. Elindult az áruházlánc online gyűjtése, így már az interneten rendelők számára is elérhetőek a 250 forintos adománykuponok.

Advent első vasárnapján 25. alkalommal hirdette meg Országos Adventi Pénzadománygyűjtését az Ökumenikus Segélyszervezet.

Ahogy az összefogás jelmondata az ’ÉTELT az éhezőknek, OTTHONT az otthontalanoknak, ESÉLYT az esélyteleneknek!’ is hangsúlyozza: ez az ünnepi összefogás nem az ajándékozásról szól. Azért gyűjt a Segélyszervezet, hogy egész évben segíteni tudja a nélkülözőket, és hogy kitörési pontokat tudjon kínálni a szegénységből.

A járványhelyzet miatt most még inkább szükség van az összefogásra: míg tavaly 40 ezer segélykérés érkezett a szervezet Országos Segélyközpontjához, addig 2020-ban ez a szám már novemberben meghaladta a 70 ezret.

A Segélyszervezet ünnepi segélyakcióit és egész éves rászorulókért végzett munkáját többféle módon lehet támogatni. December 31-ig a 1353-as adományvonal tárcsázásával, hívásonként 250 forintot lehet felajánlani. Aki nagyobb összeget szeretne adományozni és rendelkezik bankkártyával, az a www.segelyszervezet.hu oldalon egyszerűen és biztonságosan adakozhat. Lehet segíteni átutalással és csekken a 11705008-20464565 bankszámlaszámon is.

A Tesco áruházakban december 24-ig 250 forintos adománykuponokat lehet vásárolni a kasszáknál, a nagyobb postákon kihelyezett gyűjtődobozokban gyűjtik a pénzfelajánlásokat vagy csekken lehet adományozni.

A weboldalon az Ökumenikus Segélyszervezet egész évben végzett, rászorulókat segítő munkájáról és a további adományozási lehetőségekről is található bővebb információ.

Borítókép: Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója (k), Simicskó István, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) parlamenti frakcióvezetője (j) és Vejkey Imre frakcióvezető-helyettes (b) a párt országgyűlési képviselőcsoportja nevében átadott ajándékcsomagok mellett a segélyszervezet csepeli központjában 2020. december 9-én.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!