így jobb főzni is

2021.01.30. 09:10

Trendi: ilyen konyhák hódítanak 2021-ben

A modern konyha nem csupán a főzés és az étkezés, hanem a társasági élet és olykor a munka központja is, így a jó kialakítás megteremti az egyensúlyt a funkció és a stílus között. Erre inspirálnak az idei évet meghatározó irányzatok is.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Zöld szín

A fehér konyhák egyeduralma leáldozóban van, 2021-ben a színek felé fordul a figyelmünk – kiváltképp a zöld és árnyalatai felé, amelyek a bútoroktól kezdve a falakon át a burkolatig bárhol megjelenhetnek. Arany- vagy rézszínű csapteleppel, szekrényfogantyúkkal még mutatósabb lesz – tanácsolja a Lakáskultúra cikke.

Kvarcit munkalapok

Rendkívül tartósak, karc- és kopásállóak, valamint nagyon változatosak a kvarcit konyhai munkalapok, az idei konyhák legnagyobb sztárjai lehetnek.

Csúcskategóriás készülékek

A minőség mindenek felett. Miután a korlátozások idején felértékelődött a konyhák szerepe és egyre több időt töltünk itt sütéssel és főzéssel, már nem elégedünk meg a rossz minőségű konyhai gépekkel. Hosszú távon érdemes többet költeni ezekre a készülékekre, hiszen sokszorosan megtérülhet.

Nagyobb mosogatók

A megszokott méretű mosogatók ideje lejárt. A nagyobb tálcák nemcsak a mosogatást teszik könnyebbé, hanem más funkciókat is képesek kezelni, például a konyhai sütés-főzés során is megkönnyítik az előkészítés fázisát.

Tárolás újragondolva

A vírushelyzet az élelmiszer tárolási szokásainkat is felülírta. Semmi meglepő nincs abban, ha egy háztartásban két mélyhűtő is helyet kap, ha külön kamrahelyiséget tervezünk, esetleg a lakás olyan pontjain is konyhai alapanyagokat kezdünk el tárolni, ahol korábban az nem tettük (például a tálalószekrényekben).

Viszlát, nyitott polcrendszer!

A konyhai kialakítás a rejtett tárolás felé halad, maximalizálva a helyet a hagyományos szekrények belsejében – a zárt tárolással ráadásul a rend és a tisztaság fenntartása is könnyebben megy.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!