statisztika

2021.06.12. 15:04

A lengyel turisták leginkább a vidéki Magyarországot kedvelik

A lengyel turisták leginkább a magán- és egyéb szálláshelyeket kedvelték, de továbbra is népszerűek körükben a kempingek, a szállodák közül pedig a három csillagosak.

Monoszló, Hegyestű, 2020. augusztus 22. A Balaton-felvidéki Nemzeti Park területén Monoszló térségében érdeklődő turisták gyönyörködnek Hegyestűn az egykori bazaltbánya területén a Balaton felvidéki kilátásban. MTVA/Bizományosi: Faludi Imre *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzője/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.

Forrás: MTVA/Bizományosi

Fotó: Faludi Imre

A lengyelek elsősorban a vidéki Magyarországot kedvelik, különösen a Balatont és a keleti országrészt, ahol átlagosan 3 éjszakát töltöttek el egy szálláshelyen – derül ki a Magyar Turisztikai Ügynökség közleményéből.

Közölték: a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (Ntak) adatai alapján 2020-ban Lengyelország a 3. helyen állt Magyarország küldőpiacainak rangsorában. A lengyel vendégérkezések 60 százaléka, míg a vendégéjszakáik 80 százaléka köthető vidéki úti célokhoz.

A lengyel turisták leginkább a magán- és egyéb szálláshelyeket (40 százalék) kedvelték, de továbbra is népszerűek körükben a kempingek (17 százalék), a szállodák közül pedig a három csillagosak (15 százalék).

Tavaly a lengyel turisták több mint 3 milliárd forintot költöttek Magyarországon szálláshely-szolgáltatásra, a legtöbbet a 35-44 év közöttiek, több mint 961 millió forintot.

A lengyelek körében 2020-ban a Balaton térsége (29 százalék), Debrecen és térsége (24 százalék), valamint a Mátra-Bükk térség (19 százalék) volt a legnépszerűbb. A lengyelek által tavaly a leglátogatottabb városok Budapest, Hajdúszoboszló és Siófok voltak – közölte az MTÜ.

A most közölt statisztika része az ügynökség sorozatának a főbb küldőországokról, amelyet a turisztikai szezon kezdetére időzítve májusban és júniusban közöl az MTÜ.

Borítókép: A Balaton-felvidéki Nemzeti Park területén Monoszló térségében érdeklődő turisták gyönyörködnek Hegyestűn az egykori bazaltbánya területén a Balaton felvidéki kilátásban 2020. augusztus 22-én.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!