Ezotéria

2009.08.25. 15:00

Milyenek vagytok ti, Szűzek?

A Nap augusztus 24. és szeptember 23. között tartózkodik a Szűz jegyében. Uralkodó bolygója a Merkúr, így e jegy szülöttei kiváló szellemi képességekkel és gyakorlati érzékkel rendelkeznek. A Szűz hűvös, reális, ő a józan ész embere.

BAMA

A Szűz-szülött felfogása gyors, jó a memóriája, remek a logikája. A tanulás nem esik nehezére. Bele tud merülni a dolgok legaprólékosabb részleteibe is. Alapvető szükséglete a munka, hogy másokat szolgáljon, segítsen. Megelégedést, sőt boldogságot talál a munkában. Ez még akkor is így van, ha morog a sok tennivaló miatt - hajlamos ugyanis a panaszkodásra, elégedetlenkedésre és aggodalmaskodásra. Azokon a területeken érvényesül leginkább, ahol a gondos figyelem, a pontosság, az alaposság, a rendszerzés szükséges. Fő jellegzetessége az aprólékosság, egy Szűz akkor is mindig talál még javítanivalót, amikor mások már rég a jól végzett munkát pihenik ki. Ez a tulajdonság azonban vissza is üthet, hiszen elveszhet a részletekben, miközben szem elől téveszti a lényeget.

Másik fő jellemzője az erőteljes kritikai beállítottság. Ennek oka lehet a Szűz-ember lelke mélyén megbúvó kisebbségi érzés, önbizalomhiány. Amíg önmagát nem tudja elfogadni és szeretni, addig mások felé irányuló kritikája is maró és bántó lehet, szélsőséges esetben akár rosszindulatú is. Ha azonban kritikai érzékét magasabb rendű csatornákba tudja terelni és bírálata szellemi síkon mozog, akkor kiváló műkritikus válhat belőle.

Alapvetően rendes, sőt pedáns. Könnyen felhúzza magát például azon, ha valami nem a helyére kerül vissza, vagy ha morzsa pottyan a szőnyegre. Nagy gondot fordít otthona tisztaságára, ez néha rend- és tisztaságmániává fokozódhat. Szereti hasznosnak érezni magát, nagyon segítőkész. A szolgálat minden téren közel áll hozzá, a gyógyítás például igazán neki való feladat lehet. Erős az önfegyelme, ha valamibe belekezd, azt többnyire végig is csinálja.  Föld-jegyként meglehetősen gyakorlatias beállítottságú. Az anyagi értékeket fontosabbnak tartja, mint a lelkieket.

Egyes jegyekre jellemző, hogy a tettek helyett inkább csak álmodoznak, a Szűz azonban valóban cselekszik. Hatalmas energiákat képes tervei megvalósításába fektetni. Mindent a legapróbb részletekig megszervez és nagyra értékeli a hatékonyságot. Munkáját nagy alapossággal végzi, ám eközben teljesen megfeledkezik az élet apró örömeiről. Idegenkedik a puszta szórakozástól, kikapcsolódástól. Igazán feloldódni csak akkor tud, ha az aznapi kötelességeit elvégezte már. Legtöbbször csak azt fogadja el jónak, amit maga csinál meg. Hajlamos mindent túl szigorúan megítélni, ezért egyik legfontosabb életfeladata az, hogy toleranciát tanuljon másokkal szemben.

A Szűz hűvös külseje és racionális lénye mögött valójában kedves, odaadó ember rejlik, aki nagyon hűséges tud lenni. Érzéseit szégyelli, sokszor nem is igazán tudja kifejezni. Ám ha érzi, hogy szeretik, akkor nyílt lesz, idegenekkel szemben azonban inkább tartózkodó. Kevésbé van bizalommal az élet és általában az emberek iránt, mert fél az ismeretlentől. Sértődékeny, de hamar megbocsát. Önzőnek tűnhet, pedig „csupán” arról van szó, hogy az észszerűség szempontjából ítéli meg, adjon vagy ne. Csak családjával és közeli hozzátartozóival szemben szűnik meg ez a méricskélő magatartás. Mindig állja a szavát, megbízható partner, az erkölcsi normákat tiszteletben tartja.

A Szűz és a szerelem

A Szűz a szerelemben is kissé hűvös és tartózkodó. Inkább parázs, mint lobogó tűz. Nem ő a lánglelkű szerelmes, de egy tüzes partner felébresztheti a szenvedélyét. Alapvetően óvatos a kapcsolataiban, sőt kezdetben kifejezetten bizalmatlan, így csak lassan lehet meghódítani a szívét.  Ha azonban ez megtörtént, nagyon segítőkész, gondoskodó és alkalmazkodó partner lesz. Nem épp a legromantikusabb, viszont mestere annak, hogyan kell egy kapcsolatot a hétköznapokban működtetni. Erős nemi vágy élhet benne, ám ezt hajlamos elrejteni. Ha szexuális kapcsolata nem vágyai szerint alakul, nagyon ingerlékennyé válhat.

A dolgos Szűz

Alaptulajdonságaiból következik, hogy kedveli a gyakorlati munkát, főleg ha ezáltal másoknak segíthet. Arra azonban ügyelnie kell, hogy ne vesszen el a részletekben. Munkájában is megbízható, mindig lehet rá számítani. Leginkább neki valók a kritikusi, könyvelői, kutatói, orvosi, ápolónői, tanári, foglalkozások.

A Szűz és a betegségek

A túlzott aggodalmaskodás emésztési és gyomorpanaszokhoz vezethet, de az sem ritka, hogy képzelt betegségektől szenved. Ha elképzeléseit nem tudja megvalósítani, ha nem élhet saját szabályai szerint, ez idegességet, ingerlékenységet vált ki belőle.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!