Friss hírek

2004.11.29. 17:27

A főpolgármester szerint jogsértően kampányol egy MKDSZ-politikus

Demszky Gábor főpolgármester szerint Deák András, a fővárosi közbeszerzési bizottság elnöke jogsértő módon közpénzből kampányol; a kereszténydemokrata politikus cáfolja ezt, mondván maximum egyszer fordulhatott elő, hogy összekeverték munkatársai a leveleket.

BAMA

Demszky Gábor hétfőn levélben felrótta az ellenzéki politikusnak, hogy az önkormányzat költségén  küldött meghívót pártja kampányrendezvényére. 

Az esetet súlyosbítja, hogy e törvénytelenséget egy bizottsági  bélyegzővel ellátott irattal, amelyen a bizottsági elnök címét is  feltüntették, követték el - áll a levélben. 

A főpolgármester, aki egy múlt heti újságcikkből értesült  minderről, azt pedig egyenesen minősíthetetlennek tartja, hogy az  elnök - saját nyilatkozata szerint - hivatali munkatársakat vett  igénybe mindehhez. 

Demszky Gábor felszólítja az elnököt e súlyosan jogsértő  gyakorlat megszüntetésére, illetve hibájának beismerésére. Elvárja,  hogy legalább az okozott kárt térítse meg tisztességes elszámolás  alapján. 
Deák András bizottsági elnök, országgyűlési képviselő elmondta: sajnálatosnak tartja, hogy egy politikai munkatársa  egy  esetben összekeverte a kampánylevelet, s rossz borítékba tette azt. 

Kész megtéríteni ennek az egy levélnek a postázásával összefüggő  költségeket, ha ahhoz csekket küldenek neki - közölte. 
Megjegyezte: "örülök annak, hogy a főpolgármester már annyira  ráér, hogy van ideje ilyen ügyekkel foglalkozni". Ez azt jelzi, hogy  Budapesten már minden rendben van, nincsenek például kátyúk és  kutyaürülékek az utcákon.

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!