Friss hírek

2004.11.17. 20:37

Orbán újraegyesítené Budapestet

Ma újra kellene egyesíteni a meggyengült és részeire bomlott fővárost, ezzel az egész ország egységes lehetne - jelentette ki Orbán Viktor a Budapest ünnep című szerdai rendezvényen.

BAMA

"Budapest visszasüllyedt az egyesítés előtti állapotba, részekre bomlott, és ezért legyengült" - mondta a Fidesz elnöke, aki Pest, Buda, Óbuda és Margitsziget egyesítésének 131. évfordulóján szólalt fel az Új Budapest Központban. A központ a Fideszhez kapcsolódó háttérintézményként idén tavasszal jött létre Cselovszki Zoltán fővárosi fideszes politikus vezetésével.

"Ma ismét egyesítésre van szükség, (...) újra kellene egyesíteni Budapestet, mert azzal az egész országot újraegyesítjük", újabb hidakat kell építeni a két városrész, Budapest és a vidék, Kelet- és Nyugat-Magyarország között, jelképes és gyakorlat értelemben is - mondta Orbán Viktor, hozzátéve: Budapest ügyét a napi politikai küzdelmek fölé kellene emelni.

Barsiné Pataki Etelka európai parlamenti (EP-) képviselő a rendezvényen bejelentette: a fővárosban EP-irodát nyitottak azzal a céllal, hogy párbeszéd induljon az Európai Néppárt, a Fidesz országgyűlési képviselőinek egy csoportja valamint a fővárosi fideszes képviselők között, hogy legyen Budapestnek egy "lobbicsoportja" az EP-ben.

Kupper András, a fővárosi Fidesz-MKDSZ frakcióvezetője szerint a budapestiek az utóbbi időben "mintha fölébredtek volna", és egyre inkább úgy érzik, hogy a fővárosban "váltásra" van szükség. Közölte, hogy a Fidesz a budapesti polgárok kezdeményezései mellé áll. Ha a kismamák, a mozgássérültek tiltakoznak a közlekedésre alkalmatlan aluljárók előtt, ha az autósok dudálnak a kátyús utak miatt, ha a kerékpárosok tüntetnek a bicikliutakért, akkor "mi velük vagyunk, és támogatjuk őket" - mondta a frakcióvezető.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!