Friss hírek

2004.12.03. 11:58

Elmeorvosi vizsgálat előtt Bácsfi Diána

Bácsfi Diána elmeorvosi vizsgálatát rendelte el a a Pesti Központi Kerületi Bíróság abban a perben, amelyben Bácsfi Diánát és három társát önkényuralmi jelkép használatával vádolják.

BAMA

A magát hungaristának valló Magyar Jövő Csoport vezetője a vád szerint társaival augusztusban a fővárosban nyilaskereszthez hasonlító ábrát tartalmazó plakátokat ragasztott ki, a szervezet budapesti rendezvényén nyilaskeresztes jelvényt, a soproni gyűlésen pedig nyilaskeresztes papírkitűzőt viselt.

Bácsfi Diána elmondta: a plakátokon látható ábra csak hasonlít a nyilaskereszthez, de nem az. Elismerte, hogy a budapesti rendezvényen vádlotttársai az ő utasítására a klasszikus nyilaskeresztet viselték. Bácsfi Diána azt mondta: jogi értelemben nem tartja magát bűnösnek, és vádlotttársai sem ismerték el bűnösségüket.

A bíróság az ügyész indítványára elrendelte Bácsfi Diána és egyik társa elmeorvosi vizsgálatát. Az ügyészi indítvány szerint Bácsfi Diána személyisége és megnyilvánulásai között olyan ellentét feszül, amely kétségessé teszi, hogy képes-e felmérni tettei következményét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!