Friss hírek

2004.12.15. 17:09

Fővárosi Fidesz-MKDSZ: ne csak a parkolás legyen ingyenes a két ünnep között

A fővárosi Fidesz-MKDSZ frakció azt kéri Demszky Gábor főpolgármestertől, hogy ne csak a parkolás legyen ingyenes Budapesten a két ünnep között, hanem a tömegközlekedés is - közölte az ellenzéki frakcióvezető-helyettes.

BAMA

Wintermantel Zsolt felidézte: a főpolgármester kedden jelentette be, hogy karácsonytól január 2-áig - néhány védett zónán  kívül - nem kell parkolási díjat fizetni a fővárosban.

"Nem értjük, Demszky Gábor miért feledkezik meg sok százezer  olyan budapestiről, akinek nincsen autója és tömegközlekedéssel  utazik a városban. Mi azt kérjük és azt is fogjuk javasolni számára,  hogy ne csak a parkolás legyen a két ünnep között ingyenes, hanem a  tömegközlekedés is" - mondta. 

Mint mondta, hosszú évek alatt semmi érdemi előrelépés nem  történt a parkolás területén, "most pedig hirtelen kapkodás jelei  láthatók; két hónapon belül a fővárosi közgyűlés kétszer is  módosítja a fővárosi parkolási rendeletet, és ebben homlokegyenest  egymásnak ellentmondó, két szélsőséges javaslatot megfogalmazó  ötletekkel állnak elő". 

A fővárosi Fidesz-MKDSZ azt kéri Demszky Gábortól, hogy "vessen  véget ennek az állandó toldozgatás-foldozgatásnak", s a lehető  leghamarabb, az ellenzéki javaslat figyelembe vételével a januári  közgyűlésre terjessze be az egységes parkolási koncepcióról szóló  javaslatát.

A frakcióvezető-helyettes tájékoztatása szerint a javaslat  lényege, hogy a háromgyermekes szülők ugyanolyan parkolási  kedvezményt kapjanak, mint a fogyatékkal élők, a  mozgáskorlátozottak, s ugyanúgy egy kártyával díjmentesen  várakozhassanak, hiszen "három gyermekkel a BKV-n utazni már elég  nehéz". 

Az ellenzéki frakció azt indítványozza továbbá, hogy a gyesen  lévő szülők a tömegközlekedési eszközökön kaphassanak ugyanolyan  kedvezményt, mint a nyugdíjasok vagy tanulók.

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!