Friss hírek

2004.12.04. 16:11

Jövő hét végére lesz eredmény

December 9-ikére vagy 10-ére várható az országos népszavazás hivatalos végeredménye, de előzetes eredmények, elemzések és részvételi adatok már a szavazás napján rendelkezésre állnak.

BAMA

Rytkó Emília, az Országos Választási Iroda (OVI) vezetője elmondta, vasárnap éjfélkor már "meglesznek azok az adatok, amelyek valószínűsítik a végeredményt", ugyanakkor a hivatalos eredményt, az Országos Választási Bizottság (OVB) az után határozza meg, hogy megszámlálta a külképviseleteken leadott szavazatokat is. Hozzátette: a 62 nagykövetségen leadott szavazatok a jövő hét első három napján érkeznek Magyarországra, és az urnákat együtt bontják fel. A két kérdésre külön-külön állapítja meg az eredményt az OVB.

Deményné Kertész Krisztina, az OVI elnökének informatikai helyettese közölte: vasárnap hat alkalommal, két óránként készítenek kimutatást a részvételi adatokról, a szavazókörök zárása után folyamatos lesz a tájékoztatás a szavazatszámláló bizottságok által beküldött előzetes adatlapok alapján. Az országban 10850 szavazókörben várják a választópolgárokat vasárnap reggel hattól este hét óráig, a szavazáshoz érvényes személyazonosító igazolvány szükséges, a választási értesítőt nem kötelező vinni, azzal csak a szavazatszámláló bizottságok munkája könnyíthető meg.

Bővebb információ

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!