Friss hírek

2004.12.24. 11:22

Szentmise egyenes adásban

A világ nagy részén egyenes tv-adásban látható a vatikáni karácsony éjféli szentmise és a pápa szombati karácsonyi üzenete.

BAMA

A misét összesen 111 adó - 72 ország tv-csatornái - közvetíti a vatikáni Szent Péter-bazilikából. Most először Olaszországban a harmadik generációs mobiltelefonokon is élőben figyelhető lesz az éjféli szertartás és a Szent Péter térről elhangzó "Urbi et Orbi" (a városhoz és a világhoz szóló) karácsonyi üzenet és áldás szombat délben. A vatikáni élő közvetítés nemcsak katolikus, hanem protestáns és ortodox többségű államokban - Európában összesen 38 országban -, valamint olyan muzulmán országokban is elérhető lesz, mint Törökország, Algéria vagy Marokkó.

II. János Pál trónra lépése óta 27. alkalommal imádkozik a békéért szenteste, hogy Jézus születése ragyogja be fénnyel a világ sötétségét, és a szeretet üzenete győzedelmeskedjen a gonoszság felett.

A Szent Péter téren - fokozott biztonsági intézkedések mellett - minden készen áll a karácsonyi ünneplésre: a múlt hét közepe óta áll a feldíszített, kivilágított 33 méter magas ősfenyő. Péntek délután "hivatalosan is" felavatják a Vatikán előtt épült hatalmas jászolt, ahol a karácsonyi jelenetben 17 alak szerepel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!