Friss hírek

2004.12.22. 13:19

Több mint 3 milliárddal tartozik a K&H Kőbányának

A Kereskedelmi és Hitelbank leányvállalata köteles visszafizetni majdnem 3 milliárd forintot és annak késedelmi kamatait Kőbányának. A jogerős bírósági ítélet értelmében ennyivel tartozik a cég Budapest X. kerületének.

BAMA

Precedens értékű ítélet született. A K&H Equitiesnek15 napja van arra, hogy a hivatal számlájára utalja a pénzt, amennyiben erre 2005. január 4-éig nem kerül sor, végrehajtást kérnek az Equities ellen - jegyezte meg Jurasics Zsolt, a X. kerületi önkormányzat által megbízott ügyvéd.

Ez jogerős és végrehajtandó ítélet, szögezte le Jurasics Zsolt. Összesen jogcímen 2 milliárd 857 millió 454 forint plusz 15 százalékos késedelmi kamatait kell megfizetnie a banknak. Ez kis híján 3,4 milliárd forint. Ez az ítélet gyakorlatilag azonos hatályú egy legfelsőbb bírósági felülvizsgálati eljárásban született ítélettel, tehát ellene felülvizsgálatra vagy fellebbezésre nem kerülhet sor.

Rendkívül összetett és rendkívül gondos munkát végzett a választott bíróság. Az eljárási szabályzat alapján általános jelleggel hat hónapig tart egy ilyen választott bírósági ügy, itt 13 hónapig tartott, valószínűleg azért, mert olyan precedens jellegű kérdésekben kellett állást foglalnia, amely meghaladhatja ennek az ügynek a kereteit is, tehát a folyamatban lévő tucatnyi perre is kihatással lehet.

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!