Friss hírek

2004.12.21. 11:36

Új hematológiai és csontvelő-transzplantációs osztályt adtak át Budapesten

Új hematológiai és csontvelő-transzplantációs osztályt adtak át kedden az Országos Gyógyintézeti Központban (OGYK) Budapesten, az eseményen részt vett Rácz Jenő egészségügyi miniszter, aki megtekintette az elkészült épületrészt.

BAMA

"Létrejött Magyarország legnagyobb őssejt-transzplantációs központja, illetve létrejött a legnagyobb hematológiai osztály az  országban" - mondta Vályi-Nagy István, az intézmény főigazgatója. 

Az Egészségügyi Minisztérium a beruházáshoz 500 millió forintot,  a kórház saját forrásból 350 millió forintot biztosított a  felújításhoz. A csontvelő-transzplantációhoz szükséges steril  bokszok beszerzéséhez - mintegy 15 millió forinttal - a  Szerencsejáték Rt. nyújtott anyagi támogatást. 

Az egészségügyi tárca vezetője elmondta: az országban mintegy 20  milliárd forint értékű egészségügyi beruházást tudott átadni a  minisztérium az elmúlt több mint egy hónapban.      
  
A hematológiai és a csontvelő-transzplantációs osztályon négy  darab, külön előtérrel és fürdőszobával ellátott betegszobát  alakítottak ki. Az úgynevezett nyitott részen kilenc darab egyágyas,  steril módon izolált betegszobát hoztak létre akut leukémiás betegek  részére.

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!