Friss hírek

2005.01.06. 08:47

2-es metró: huszonhat millió eurós megbízás a Siemensnek

Huszonhat millió eurós megrendelést kapott a Budapesti Közlekedési Vállalattól (BKV Rt.) a német Siemens konszern, amelynek vasúttechnikai üzletága a 2-es számú budapesti metróvonal korszerűsítésében vesz részt.

BAMA

A müncheni közlemény szerint a Siemens Transportation Systems - TS-t bízták meg azzal, hogy lássa el a tíz kilométer hosszú metróvonalat új vezérlés-, jelző- és biztonságtechnikával.

Az új technika egyik előnye, hogy sűrűbben lehet közlekedtetni a szerelvényeket: a budapesti metróvonalon 135 másodpercről 100-ra rövidül le a követési idő - közölte a Siemens.

Az új technika beszerelésének ideje alatt a metróvonal zavartalanul üzemelhet. A német konszern azzal számol, hogy az új rendszer 2008 júniusától lesz üzemképes.

A szeptember 30-ával zárult 2004-es üzleti évben a világszerte 17 900 embert foglalkoztató Siemens TS 4,3 milliárd eurós forgalmat könyvelt el.

 

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!