Friss hírek

2005.01.06. 14:49

Korszerűbb távfűtés 42 és félezer lakásban

Öt százalékkal olcsóbb lesz a távfűtés 42 és félezer budapesti lakásban, valamint hőtermeléssel járó zaj- és károsanyag kibocsátás is csökken a Kispesti Erőmű újonnan üzembe állított blokkjának köszönhetően.

BAMA

Az év első napján megkezdte a hőszolgáltatást  a Budapesti Erőmű Rt. Kispesti Erőművében létesített új gázturbinás blokk. A kor legmagasabb technológiai színvonalát képviselő üzem a Budapesti Erőmű Rt. és a Főtáv Rt. között létrejött megállapodás keretében 5 %-os költségcsökkenést eredményez a távhőfelhasználók számára.

A Havanna-, Lakatos úti-, Kispesti, József Attila és Kőbányai lakótelepek több, mint 42 és félezer távhőfogyasztójának januári alapdíja már 5%-kal csökkent. Februártól kezdődően pedig a január 1-jét követő hőenergiafogyasztás elszámolásánál a hődíjat is 5% kedvezménnyel csökkentve fizetik meg.

A korszerű, 70 MW-os gázturbinából és 40 MW-os gőzturbinából álló erőmű üzembe helyezésével a zaj- és károsanyag-kibocsátási értékek is lényegesen kisebbek a korábbi délpesti erőművek kibocsátásaihoz képest. Véglegesen leállt a Kőbányai Erőmű régi erőműrésze is.

 

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!