Friss hírek

2005.01.06. 08:39

Vevőre talált a MÁV Andrássy úti irodaháza

A MÁV Andrássy úti irodaházát az Andrássy Palota Ingatlanforgalmazó Kft., a Teréz körúti épületet pedig a Budapesti Ingatlan Hasznosító és Fejlesztési Rt. vásárolta meg. Mindkét új tulajdonos három évre kiadja az ingatlanokat a jelenlegi bérlőknek.

BAMA

A MÁV Rt. a lap érdeklődésére nem közölte, mennyi pénz folyik be a múlt év végi nyilvános, egyfordulós pályázaton keresztüli két ügyletből. A BIF úgy nyilatkozott, 1,7 milliárd forintért vásárolták meg a Teréz körúti épületet, és a korszerűsítés mellett készülnek arra is, hogy a hároméves visszabérlési idő lejártával az opcióban szereplő további háromszor egy évre is ottmarasztalják a MÁV-ot, valamint gondoskodnának az épület alsó szintjét elfoglaló egykori Szikra mozi hasznosításáról is.

A fenti ügyletekre a MÁV Rt. 2006-ig szóló ingatlangazdálkodási programja részeként került sor. Jelenleg mintegy 29 ezer hektárnyi terület körülbelül 19 ezer létesítmény van a tulajdonában. Ezekre olyan hasznosítási projekteket kíván indítani, amelyek során a befektetők pénzügyi forrásai felhasználával megvalósíthat egyébként lényegesen későbbre ütemezett vasút-korszerűsítéseket, állomásfelújításokat.

Ismert, hogy eladósodásai és veszteségei miatt a MÁV Rt. szakértők szerint 2006-ban csődhelyzetbe kerülhet. Ennek elodázását segítheti ingatlanvagyona és árufuvarozási üzletágának eladása, írja a Világgazdaság.

 

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!