Friss hírek

2005.02.09. 07:42

Nem értik Demszky levelét

Vizsgálódnak - Nem közli a horvát lap a főpolgármester helyreigazítását. Demszky Gábornak illett volna tudnia, hogy a magyar nem világnyelv – mondják a horvát lap munkatársai.

BAMA

Demszky Gábor ugyanazt a helyreigazást kérő levelét küldte el a horvát Nacional című hetilapnak, amelyet a hazai sajtó is megkapott. Ebben a levelében Budapest főpolgármestere négy oldalon át cáfolja a horvát hetilap múlt héten megjelent cikkének állításait tengerparti nyaralójának vételárával kapcsolatban.
Azonban egy kis hiba csúszott a számításába: nem tudjuk, milyen megfontolásból, de Demszky magyarul, horvát vagy legalább angol nyelvű fordítás mellékelése nélkül küldte el levelét a horvát hetilap szerkesztőségének.
A Reggel megkeresésére Plamenko Cvitic, a Nacional újságírója, az ügyet kirobbantó cikk szerzője elmondta, hogy ők ebből semmit sem értenek.
– A polgármester úrnak illett volna tudnia, hogy a magyar nem egy világnyelv, s hogy nem beszélik mindenhol. Ha komolyak a szándékai, és valóban helyreigazítást szeretne, kicsit körül kellett volna néznie. A budapesti horvát nagykövetségen, vagy esetleg máshol, egészen biztosan találhatott volna egy fordítót.

Demszky Gábornak illett volna tudnia, hogy a magyar nem világnyelv – mondják a horvát lap munkatársai. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!