Friss hírek

2005.03.10. 11:47

Az Európai Virágosítási és Tájépítészeti Társaság Közgyűlése Budapesten

Első alkalommal történt, hogy Brüsszelen kívül, Budapesten tartotta éves közgyűlését az Európai Virágosítási és Tájépítészeti Társaság március 5-6. között.

BAMA

Ez a szervezet irányítja az immár harminc éves múltra visszatekintő "Európai Virágos Városok és Falvak Versenyé"-t, ismertebb nevén az "Entente Florale Europe"-t.

A közgyűlés - Pollák Erika elnök nyilatkozata szerint - igen sikeres volt. A Társaság egyhangúlag támogatta azt a javaslatot, hogy nyissanak az új európai tagállamok felé.

Pál Béla, a Miniszterelnöki Hivatal politikai államtitkára, a Társaság tiszteletére adott díszvacsorán pohárköszöntőjében hangsúlyozta, hogy a turizmus vezetése, a turisztikai szervezetek a kezdetektől fogva támogatták a környezetszépítő versenyt, amely az elmúlt másfél évtizedben jelentősen hozzájárult a vendégváró országkép kialakításához.

2005 szeptemberében Magyarország, az európai verseny szempontjából a legfontosabb eseménynek is a színhelye lesz: Győr városa nyerte el a díjkiosztó megszervezésének jogát.

Győr polgármestere, Balogh József - aki az európai szervező bizottság számára prezentációt tartott a felkészülésről - megerősítette, hogy városa minden feltétellel rendelkezik ahhoz, hogy fogadja az Európa 11 országából érkező több száz résztvevőt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!