Friss hírek

2005.03.02. 11:32

Európai víziók - Comenius iskolaprogram a gyakorlatban

A magyar főváros ad otthont ősszel az Európai víziók - régi és új partnerek című iskolaprogram projekttalálkozójának, a programban részt vevő magyar diákok túlélőszótárt és a közvetlen környezetüket bemutató video- és fénykép-összeállítást készítenek többek között - közölte Georgievné Cseh Katalin, a Szabó Lőrinc Kéttannyelvű Általános Iskola és Gimnázium tanára.

BAMA

A Tempus Közalapítvány által meghirdetett Comenius programban, amelynek célja az általános és középiskolák közötti kapcsolatok ösztönzése, hat ország tanulói vesznek részt. Arra keresik a választ, hogyan ismerhetik meg egymást a Comenius iskolaprogramban résztvevő intézmények diákjai, s hogyan válhatnak személyes ismerőssé mire a hároméves projekt lezárul.

A projekt munkanyelve az angol, a programban résztvevő osztrák, holland, lengyel, magyar, portugál és német iskolák az interneten tartják egymással a kapcsolatot.

Georgievné Cseh Katalin tájékoztatása szerint a magyar iskola elsőszámú feladataként márciusban egy 50 szóból álló túlélőszótárt készít írásos és hangalapú formában angolul és a résztvevők anyanyelvén, amelyet folyamatosan bővítenek. Emellett a főváros idegenforgalom szempontjából frekventált pontjain - a budai Várban, a Hősök terén és a belvárosban az egyes országokat érintő sztereotípiákról készítenek interjúkat a diákok.

Az iskola oktatója a program egyik legfontosabb eredményeként említette, hogy az együttműködés során bővül a tanulók nyelvi, kulturális, országismereti tudásanyaga.

Idén ősszel a programban résztvevő iskolák találkozójának Budapest ad majd otthont.

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!