Friss hírek

2005.03.07. 12:37

Közterületi városfejlesztés a Ferencvárosban

A félmilliárd forintos programra, amely a 13 éve megkezdett tömbrehabilitáció folytatása, 450 millió forint uniós forrást használhat fel a kerület.

BAMA

Évente eddig mintegy 3 milliárd forintot fordítottak a városrehabilitációra, ezek a programok az önkormányzat 85-90 százalékos ráfordításával valósultak meg - mondta Gegesy Ferenc, a IX. kerület polgármestere, amikor aláírta az uniós támogatás felhasználásáról szóló szerződést a Regionális Fejlesztési Operatív Programot felügyelő hivatal képviselőivel valamint Ikvai-Szabó Imre főpolgármester-helyettessel és Szabó Imrével, a Pest megyei közgyűlés elnökével.

A rehabilitációs programban a Ferenc tér és a környező utcák képe újul meg: parkosítják a tereket, megújítják a zöldfelületeket, felújítják az útburkolatokat és a kis- és középvállalkozások betelepülését szolgáló infrastrukturális fejlesztéseket indítanak el.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!