Friss hírek

2005.03.08. 15:55

Néma Tanúk a Blaha Lujza téren

Farostlemezből készült, nőket formáló figurákat helyezett el a Nők a Nőkért Együtt az Erőszak Ellen egyesület a fővárosi Blaha Lujza téren, hogy felhívja a figyelmet a családban erőszak áldozatául esett lányok, asszonyok sorsára.

BAMA

A Néma Tanúk elnevezésű, csupán néhány óráig megtekinthető köztéri kiállítás a megölt nőknek állít emléket - mondta Tóth Györgyi, a NANE munkatársa. Közlése szerint szervezetük 1998 óta minden évben megemlékezik a nemzetközi nőnapról, amely, mint hangsúlyozta, a nők esélyegyenlőségének, a női jogoknak a napja, és "nem egy olyan nap, amikor kivételesen mondjuk is, hogy a nőket szeretjük, tiszteljük".

A NANE szerint azok az asszonyok és lányok, akiknek farostfigurákkal állítottak emléket, ma is élhetnének, ha hatékony jogszabályokkal vették volna elejét az ellenük elkövetett erőszaknak. Rendezvényükhöz második éve csatlakozik az Amnesty International magyarországi szervezete, és a Habeas Corpus Munkacsoport jogvédő szervezet is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!