Friss hírek

2005.03.24. 17:04

Reklámmal a városrehabilitációért

Segítheti a városrehabilitációt, ha a főváros hozzájárulna ahhoz, hogy a társasházak a munkálatok idejére reklámcélra bérbe adhatnák homlokzatvédő-hálóikat - mondta Ikvai-Szabó Imre főpolgármester-helyettes.

BAMA

A városfejlesztésért felelős főpolgármester-helyettes kijelentette, hogy rendeletmódosítást terjeszt a várostervezési bizottság elé. A rehabilitáció legnagyobb akadálya, hogy a társasházaknak nincs saját forrásuk az ingatlan felújításához - indokolta a módosítást a politikus. Ilkvai-Szabó Imre elmondta: a főváros és a kerületi önkormányzatok ugyan pályázati úton biztosíthatják a költségek 30-30 százalékát, de a fennmaradó 40 százalék önrész előteremtése így is gond a lakóknak. Műemléképületek esetében a védőháló 20 százalékán, de legfeljebb 150 négyzetméteren lehetne reklámot elhelyezni, míg a többi épületnél ez az arány elérhetné a 60 százalékot, de legfeljebb a 400 négyzetméter.

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!