Friss hírek

2005.09.15. 12:57

Négy százaléknyi a Fidesz előnye

A teljes választókorú népesség körében a Fidesz 33, az MSZP 29 százalékos támogatottságot mondhat magáénak, áll a Medián közvéleménykutató-intézet legfrissebb jelentésében.

BAMA

E körben a Fidesz támogatottsága a felmérés szerint az előző hónaphoz képest négy százalékponttal csökkent, míg az MSZP-é két százalékponttal nőtt az országos reprezentatív felmérés szerint. A választani tudó "biztos" szavazók körében a Fidesz 50, az MSZP 41, az SZDSZ öt, az MDF két százalékon áll. A Fidesz támogatottsága e körben egy hónap alatt 54 százalékról négy százalékkal csökkent, az MSZP-é 37 százalékról négy százalékkal nőtt, a két kisebb párté változatlan maradt. A teljes népesség körében a felmérés szerint az SZDSZ támogatottsága három, az MDF-é két százalék.

A felmérés szerint egy hónap alatt 43-ról 46 pontra nőtt Gyurcsány Ferenc miniszterelnök népszerűsége, míg az ellenzéki vezér Orbán Viktoré 53-ról 51-re csökkent. 2003 tavasza óta idén szeptemberben először többen mondták azt: arra számítanak, hogy a háztartásuk és az ország gazdasági helyzete javulni fog, mint ahányan romlást valószínűsítettek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!