Friss hírek

2006.02.10. 08:10

A választás hitelességi versennyé vált

A választás a tovább nem fokozható ígéretek miatt hitelességi versennyé vált a választók szemében - mondta Lendvai Ildikó, az MSZP parlamenti frakciójának vezetője.

BAMA

A korábbi választási kampányokhoz képest változott a kampány természete, új elemként jelent meg az, különösen a legnagyobb ellenzéki párt részéről, hogy az ígéretlicit olyan "überelhetetlen mértéket" öltött, hogy a választás a választó szemében elsősorban hitelességi versennyé vált - jelentette ki a politikus, hozzátéve, hogy szerinte a választó aszerint dönt, hogy kinek hisz.

Lendvai Ildikó szerint a hitelességi versenyben az nyerhet, aki legalább már elkezdett valami hasonlót, mint amit most ígér, illetve az, aki meg tudja mondani, melyik ígérete mibe kerül. "Nehéz elképzelni azt, hogy egy egész ország akarjon táclenckét venni olyanoktól, akik egyszer már letaposták a lábát" - fogalmazott, utalva arra, hogy a Fidesz "a törvényes nyugdíj megcsonkításával kezdte" kormányzását.

A szocialista politikus hozzátette: nem jók az olyan gyógyszerek, amelyek "a beteget földhöz vágják", mint a társadalombiztosítási kassza 650 milliárd forintos meggyengítése. Orbán Viktornak, a Fidesz elnökének néhány hete a munkaadói társadalombiztosítási járulék tíz százalékpontos csökkentésére tett javaslata az MSZP szerint 650 milliárd forint bevételkiesést okozna a tb-kasszából.

Lendvai Ildikó hozzáfűzte: a Fidesz irreális javaslatokat tesz a nyugdíjasoknak, miközben kormányzása idején még azt sem tette meg, amire lehetősége lett volna, vagyis a nemzeti jövedelem gyarapodásának megfelelő nyugdíjemelésre.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!