Friss hírek

2006.02.06. 16:26

Amerikában cenzúrázták a Rolling Stones-t

A Rolling Stones három száma közül kettőt megkurtított az amerikai ABC televízió. A vasárnapi Super Bowl gálán Detroitban fellépő ős-rockerek dalaiból a szexuális életre vonatkozó szavakat irtotta ki a tévécsatorna.

BAMA

Az amerikai futball-liga 85 millió tévénézőt vonzó, rendkívül népszerű döntőjét minden alkalommal színes műsorokkal egészítik ki. A félidőben rendszerint világsztárokat vonultatnak fel, és a műsort a nagy tévétársaságok is közvetítik. Idén a Rolling Stones-t hívták meg az úgynevezett Half Time Show-ra. A beszámolók szerint azonban az ABC csak némi késéssel kezdte meg a három Rolling-szám, a Satisfaction, a Start Me Up és a Rough Justice lejátszását. A három közül kettőből ugyanis gyorsan kivágták az illetlennek talált részeket. A Satisfaction még átcsúszott a kényes szerkesztők rostáján, a másik kettőből azonban kihagytak egy illetlennek ítélt sort, illetve a férfiak legférfiasabb testrészére utaló szót.

Nem véletlen azonban az ABC prüdériája. A tévécsatorna okult abból a két évvel ezelőtti emlékezetes esetből, amikor ugyanezen a gálán Justin Timberlake élő adásban tépte szét a vele együtt énekelő Janet Jackson felsőjét úgy, hogy a szexi énekesnő melle ország-világ szeme láttára kibuggyant a ruhájából. A műsort közvetítő CBS-nek igencsak sokba került akkor az izgató jelenet. Az amerikai médiafelügyelet, az FCC kereken 550 ezer dollár büntetéssel sújtotta a csatornát a közerkölcsöket sértő epizód közvetítéséért.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!