Friss hírek

2006.03.03. 12:11

Bíróság elé állítják az Adidast

Hamarosan bírósági eljárás indul a nagy sportcikkgyártó ellen. Az egyik állatvédő szervezet azért jelentette föl, mert szerinte az Adidas nagy mértékben hozzájárul az ausztráliai kenguruk kihalásához.

BAMA

A per a Kurier című lap információi szerint a kaliforniai legfelsőbb bíróságon kezdődik meg nemsokára. A német sportcikkgyártó céget a VIVA (Vegetarians International Voice of Animals) nevű szervezet jelentette föl, mert szerinte azzal, hogy az Adidas kengurubőrből készít sportcipőket, megsérti a védett állatfajokról, így a kenguruk védelméről is szóló, Kaliforniában hozott törvényt. A szervezet azt követeli, hogy az Adidas ne állatbőrből, hanem szintetikus anyagokból készítse a cipőket.

A VIVA már három évvel ezelőtt is panaszt tett a cég ellen a San Francisco-i bíróságon, de ott visszautasították a keresetüket. Később Kalifornia állam igazságügyi minisztere az USA Alkotmánybíróságához fordult, és a testület véleménye szerint helyet kell adni az állatvédők keresetének. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!