Gazdaság

2008.05.01. 12:27

Némileg csúsznak a mezőgazdasági munkák

Ideális idő járt az ősszel vetett szántóföldi növényekre, s az ebből szerzett előny még áprilisban is kitartott. Az elmúlt hetek esői hátráltatták ugyan a mezőgazdasági munkák elvégzését, mégis szinte mindenből az átlagosnál jobb termés várható. Persze csak akkor, ha az aszály megkíméli a beérő növényeket.

Bakos Csaba

Jász-Nagykun-Szolnokban a 380 ezer hektárnyi szántót teljes egészében hasznosítják – tájékoztatta lapunkat Gombár Mihály főigazgató.

A megyei Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal vezetője elmondta, hogy a szántóföldek nagy részébe, mintegy 128 ezer hektárra búzát vetettek ősszel a gazdálkodók, jelentős a repce (23 ezer hektár) és az árpa (18 ezer hektár) vetésterülete is. Tavasszal a napraforgó (80 ezer hektár) és a kukorica (60 ezer hektár) magja került nagy területen a földbe.

A gyárak bezárása miatt a cukorrépa már nem meghatározó megyénkben, azt a keveset is, amit termelnek, külföldön értékesítik a gazdálkodók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!