Gazdaság

2011.03.10. 18:13

Aláírták a főiskolán a Klaszter alapító okiratát

Az induló klaszterhez elsősorban turisztikai szervezetek, intézmények, tanácsadó cégek, szolgáltatók, informatikai és egészségügyi vállalkozások csatlakoztak a régió mindhárom megyéjéből, a központ Szolnok.

B. B.

— Az Észak-alföldi régió turizmusa és annak fejlesztése iránti elkötelezettség kapcsolja össze a Klaszter alapítóit — mondta Dr. Herbály Katalin projektmenedzser, az Innovatív Turizmus Klaszter létrehozása nevű pályázat zárókonferenciáján tegnap. A projekt teljes költségvetése 36 millió 400 ezer forint, melyből az elnyert támogatás 26 millió 120 ezer forint.

— A projekt  célja, hogy előmozdítsa a vállalkozások, a helyi gazdasági szereplők közötti együttműködést. Ezen belül a cél, hogy a most megalakult klaszter lehetőséget biztosítson a turisztikai iparág, mint a régió kulcságazatában működő vállalkozások versenyképességének jelentős növelésére. A főiskola fontosnak tartja, hogy a térség felsőoktatási intézménye és a klaszter tagjai között egy partneri viszonyon alapuló együttműködés jöjjön létre, amely helyi válaszokat ad a gazdaság kihívására — mondta.

Az induló klaszterhez elsősorban turisztikai szervezetek,  intézmények, tanácsadó cégek, szolgáltatók, informatikai és egészségügyi vállalkozások csatlakoztak a régió mindhárom megyéjéből, a központ Szolnok.
A zárókonferencián Dr. Túróczi Imre, a Szolnoki Főiskola rektora mondott köszöntőt és írta alá a Klaszter alapító okiratát a főiskola nevében.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!