Gazdaság

2011.03.24. 11:28

Eljárást indított a GVH az álmagyar termékeket áruló boltok ellen

Hazai kereskedelmi láncok úgy hirdetettek meg "magyar termék"-ként fogyasztási cikkeket, hogy az előállításukhoz használt alapanyagok egyes esetekben valószínűsíthetően nem magyar eredetűek - írja a HVG.hu

HVG.hu

Megtévesztő hirdetések miatt indított eljárásokat a Gazdasági Versenyhivatal hazai kereskedelmi láncokkal szemben, miután azok úgy hirdetettek meg "magyar termék"-ként fogyasztási cikkeket, hogy az előállításukhoz használt alapanyagok egyes esetekben valószínűsíthetően nem magyar eredetűek, illetve származási helyük több esetben nem is Magyarország.


A GVH csütörtöki, az MTI-nek eljuttatott közleménye szerint a CBA franchise-rendszer tagja, a Hansa-Kontakt Kft. egyik reklámkiadványban olyan termékeket is magyar termékként hirdetett, amelyek származási helye nem Magyarország volt. A példák közé sorolják a Szerencsi Party étbevonót, illetve a Tomi Kristály mosóport is.

A teljes cikk elolvasásához kattintson a linkre!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!