Gazdaság

2013.04.11. 10:45

Nem lesz idén őszi búza, parlagon marad a föld

Szerencsés helyzetben van Tiszasas: az ősi Tisza-menti településekhez hasonlóan ez is dombra épült, így a belterületi részeket nem érinti a belvízprobléma.

Szoljon.hu

– Pár utca áll csak víz alatt, a belvíz- és csapadékvíz-elvezetési feladatokat ezeken a településrészeken azonnal elkezdték közmunkásaink – mondja Gyói Gábor polgármester, hozzátéve, április 2-án elkezdődött a Start-munkaprogram második szakasza, mely éppen ezeket a problémákat orvosolja.


– Az alacsonyabban fekvő külterületi részeken viszont komolyabb problémát okoz a vizesedés, annak ellenére, hogy a Mezőtúr-Tiszazugi Vízgazdálkodási Társulat elkezdte a mentesítést.
A szelevényi gazdák komolyabb károkra számítanak, főleg azok, akiknek a Tóköze nevű településrészen van földjük. Bár a terület szivattyúzása folyamatos, az őszi búzával bevetett földek nagy hányada víz alatt áll, ezekből biztosan nem lesz termés. Ráadásul a felszántott területekre egyelőre nem tudnak rámenni gépekkel, így ezek várhatóan parlagon maradnak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!