Gazdaság

2013.09.15. 18:37

Az egész várost átszeli majd a kerékpárút

Régi álmuk válik valóra a törökszentmiklósiaknak azzal, hogy a közeljövőben bővül a város meglévő kerékpárút-hálózata, méghozzá a legfontosabb útszakasz, a Kossuth Lajos út mentén.

R. Á.

Az új szakasz észak-déli irányban számos közintézményt és egyéb fontos, közösségi helyszínt is érint majd. A kerékpárút-hálózat fejlesztésének dokumentumát a napokban írta alá dr. Mező Ferenc, az ÉARFÜ vezetője és a város polgármester asszonya. Ezzel nemsokára meg is indulhat a nagyon fontos beruházás.


– Törökszentmiklós alapvetően kerékpáros város. Elvégeztünk egy közvélemény-kutatást is, melyből kiderült, hogy a városban élők egyik legfontosabb vágya, hogy kerékpárút létesüljön a belvárosban – mondta el korábban a témával kapcsolatban dr. Juhász Enikő polgármester. Ez most végre megvalósul, a kerékpárút a Szolnoki úttól egészen a Jókai útig húzódik majd, tehát átszeli a várost. Ráadásul biztonságosabbá és kényelmesebbé is teszi majd a közlekedést a kerékpárosok és a gépjárművel közlekedők számára is. A kerékpárút hálózat fejlesztése a városközpont rehabilitációs megújításával együtt valóban új arculatot ad majd a belvárosának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!