Gazdaság

2013.10.15. 15:34

Gyorsan lezárulhat Füreden az adósságrendezési eljárás

Címkék#Tiszafüred

A napokban ülésezett a tiszafüedi önkormányzat adósságrendezési bizottsága. A legfontosabb napirendi pont az egyik kereskedelmi bankkal kötendő letéti szerződés módosítása volt.

Sz.Zs.

Tiszafüred városa néhány héttel ezelőtt letéti szerződést kötött a pénzintézettel, amelynek célja rögzíteni, hogy az önkormányzat hogyan használhatja fel a reorganizációs hitelt.

A szerződés lényege az, hogy a bank közel 523 millió forint összegű reorganizációs hitelt biztosít Tiszafürednek, de azt 2014. július 31-ig a felek egy letéti számlán helyezik el. Az összeg felhasználásának feltétele az, hogy Tiszafüred adósságkonszolidációja – legalább 60 százalékos mértékben – addig az időpontig megvalósuljon.


Az adósságrendezési eljáráshoz kijelölt pénzügyi gondnok információink szerint már benyújtotta a Szolnoki Törvényszékhez a hitelezőkkel megkötött egyezséget és a szükséges okiratokat. Ezt követően már csak egy lépés van hátra az adósságrendezési eljárásról szóló törvény szerint: „Ha az egyezség megfelel az e törvényben foglalt követelményeknek, a bíróság az adósságrendezési eljárást befejezi, és elrendeli e végzésnek a Cégközlönyben való közzétételét.”

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!