Gazdaság

2013.10.11. 10:41

Indiai cég érdeklődik a tiszafüredi lehetőségekről

Egy indiai hátterű cég érdeklődik a tiszafüredi ipari parkbeli lehetőségek iránt – tájékoztatta lapunkat Ujvári Imre, az önkormányzat Fidesz-frakciójának vezetője.

Szoljon.hu

Mint elmondta, egyelőre csak tájékozódnak cég képviselői a fürediek által kínált területtel és infrastruktúrával kapcsolatban, ám reményeik szerint a közeljövőben realizálódhatnak ezek a tervek.

A nagy elektronikai berendezéseket, generátorokat, transzformátorokat gyártó cég már most is több ezer embert foglalkoztat hazánkban, így többek között Szolnokon és Tápiószelén is. Most kapacitásbővítésként tervezi kihelyezni a gyártást, s ha sikerül megegyezni, ezzel Tiszafüred térségében teremt új munkahelyeket. Az első találkozást várhatóan együttműködési javaslat megkötése követheti az ipari park tulajdonosa és a cég képviselői között.
Mindez óriási lépést jelenthet ahhoz, hogy újra a Közép-Tisza-vidék legjelentősebb ipari centrumává váljon Tiszafüred. Mint ismeretes, a rendszerváltás időszakában épült le a korábban virágzó tiszafüredi ipartelep, többek között megszűnt az ország egyik legjelentősebb nehézipari üzemének számító hajógyár is. Ezen a sokáig elhanyagolt területen létesült az új ipari park.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!