Gazdaság

2013.11.18. 11:21

Értéktár bizottság jött létre

Ünnepi percekkel kezdődött a megyei közgyűlés minapi ülése.

Szoljon.hu

Kovács Sándor, a megyei közgyűlés elnöke emléklappal köszönte meg a megyei közgyűlés nevében a nemrégiben történt cibakházi és a kisújszállási súlyos bűncselekmények felderítésében közreműködő szakemberek - Czene Péter, Varga Tamás, Borók Tibor és  Molnár Ferenc – munkáját.

Ezután Boldog István,  megyei útügyi miniszteri biztos beszámolóját tárgyalta meg a közgyűlés. Mint elmondta, valamennyi járás polgármesterével egyeztetést folytatott, munkája eredményeként 1,5 milliárd forint pluszforrásból újulnak meg az utak még idén a megyében. Képviselői kérdésre válaszolva  elmondta, a megye alsóbbrendű útjainak felújítása mintegy ötvenmilliárd forintot tenne ki.

Ezután Kovács Károly, a Magyar Közút Nonprofit Kft. megyei igazgatója tájékoztatta az aktuális helyzetről a közgyűlést. Mint elmondta, az idei évben néhány útfelújítási munka kezdődött meg vagy fejeződött be. A közgyűlés felhatalmazta elnökét, hogy tegyen kezdeményezést az üzemeltetési, fenntartási és felújítási források elosztásának új modelljére.


A megye egészségi állapotáról és a szükséges tennivalókról dr. Sinkó Káli Róbert megyei tiszti főorvos számolt be. Mint kiemelte, a lakosság egészségi állapota igen elszomorító képet mutat, ezért támogatni kell minden olyan kezdeményezést, amely az egészséges életmód elterjedéséhez vezet.


A megyei közgyűlés döntött a Megyei Értéktár Bizottság felállításáról. A bizottság elnöke Sebestyén László, közgyűlési tag, további tagjai: dr. Bartha Júlia, etnográfus, orientalista, Hortiné dr. Bathó Edit, a jászberényi Jász Múzeum igazgatója, dr. Fülöp Tamás, a megyei levéltár volt igazgatója, a Magyar Nemzeti Levéltár jelenlegi főigazgató-helyettese, valamint dr. Horváth László, a szolnoki Damjanich János Múzeum igazgatója.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!