Gazdaság

2013.11.06. 15:20

Megkezdődött a földvári út felújítása

Évtizedek óta panaszkodnak az autósok a Mezőtúr-Tiszaföldvár közötti út állapotára. Mostanáig legfeljebb csak kisebb-nagyobb kátyúzás történt, ma azonban megkezdődött a Tiszafölvár-Mezőhék közötti szakasz teljes felújítása.

Sz.Zs.

Megyénk útügyi biztosa, Boldog István, a térség országgyűlési képviselője saját kezűleg indította el a beruházást egy munkagépen ülve.
– A néhány héttel ezelőtt kiharcolt másfél milliárdos plusz útfelújítási összeg mintegy felét, 848 millió forintot költünk el erre az útra – mondta el a Tiszaföldvár határában megtartott sajtótájékoztatóján.

– Ha az időjárás kegyes lesz hozzánk, november végére ez a mintegy 10 kilométeres szakasz teljesen megújul, majd a téli fagyok elmúltával Mezőtúrtól indulva 5,9 kilométeres szakasz készül el. Remélhetőleg addig a maradék mintegy 10 kilométeres út helyrehozatalához is sikerül előteremteni a szükséges összeget a jövő évi költségvetésből.
A mostani másfél milliárdból másik két, jelenleg rendkívül rossz állapotú út is megújulhat. Így a Jászdózsa-Jászjákóhalma közötti és a Tiszagyendát Kunhegyessel összekötő utat is rendbe teszik a következő hetek-hónapok során.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!