Gazdaság

2013.11.18. 14:30

Saját erő helyett pályázati támogatás kellett

Egyik olvasónk kereste meg szerkesztőségünket: vajon mi lehet az oka annak, hogy Jásztelken a 32-es út településen áthaladó szakaszán hónapok óta korlátozzák a forgalmat az egyik belvízelvezető csatornánál.

B. CS.

A korlátozás feloldásának várható idejét először a Magyar Közút Nonprofit Kft.-től szerettük volna megtudni. Pécsi Norbert Sándor kommunikációs vezető arról tájékoztatott, hogy az út alatt futó áteresz sérülése miatt kellett a korlátozást bevezetni, ugyanakkor a cserét az önkormányzati beruházás keretében valósítják meg. Július derekán adták ki a közútkezelői hozzájárulást a beruházáshoz, azzal hogy a munkálatok befejezésével az utat helyre kell állítani.


Jásztelek polgármestere, Tóth Nóra elmondta, hogy az elmúlt évek árvizes időszakában meggyengült áteresz a nyáron beszakadt. Felmérték a károkat, s kiderült, hogy saját erőből azt nem tudják orvosolni. A vis maior keretre pályázva nemrégiben 12 millió forint nyertek el.

[caption id="" align="alignleft" width="360"] November végére ígérik a korlátozás feloldását a szóban forgó útszakaszon.
[/caption]

A 32-es út teljes szélességében ki kell cserélni az átereszeket. A munkát jövő héten kezdik meg és november 30-ra befejezik. Ekkorra ideiglenes burkolatot kap az úttest, a forgalomkorlátozás ekkorra szűnik meg. Az adott szakaszt jövő tavasszal aszfaltozzák újra.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!