Gazdaság

2014.01.27. 13:56

Betegnek és ápolónak egyaránt nagy segítség

Közel ötven millió forint értékű adomány érkezett a napokban a szolnoki Hetényi Géza kórházba.

Sz.Zs.

– A Jászapáti Kamilliánus Közösségnek és az Ausztriai Kamilliánus Közösségnek köszönhetően, Pócs János országgyűlési képviselő közreműködésével kamionnyi szállítmányt – 40 korszerű kórházi ágyat, matracokat, operációs mikroszkópot, altatógépet – kaptunk. Mindez óriási segítséget jelent nekünk – emelte ki hétfői sajtótájékoztatóján dr. Bene Ildikó, a kórház főigazgatója.


– A Kamilliánus Közösség célul tűzte ki, hogy elesett, beteg, idős embereket segítsen. Ennek szellemében érkezett a mostani adomány, amely gyakorlatilag két kamionnyi egészségügyi eszközből állt – tette hozzá Pócs János országgyűlési képviselő, Jászapáti polgármestere. Az egyik szállítmányt a jászberényi kórház kapta, a másikat pedig a megyei kórház, ahol szintén nagyon sok jászsági beteg gyógyul.

[caption id="" align="alignleft" width="360"] A II. belgyógyászaton már hasznosították az új ágyakat
Fotó: Mészáros János
[/caption]
– Ez az adomány azért is kiemelkedő, mert nagyon jó minőségű, alig használt eszközökből áll – egészítette ki Maroska Anikó ápolási igazgató.
s– Nem csak a betegek komfortérzetét növelik a korszerű ágyak, de az ápolószemélyzet munkáját is megkönnyítik, hozzájárulnak az egészséget kímélőbb munkakörülmények megteremtéséhez.
Képsz:

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!