Gazdaság

2014.01.07. 10:55

Meglepetések is érték a bontást végző kivitelezőket

Laikus vagyok, ezért nem értem, hogy miért kellett a már meglévő fedett fürdő épületét elbontani? – fordult lapunkhoz egy túrkevei olvasó a fürdőberuházás kapcsán.

B. B.

– Nem értem, hogy ha már megépült valami, miért nem építették máshová az újat? – kérdezte a hölgy.
– A bontás alkalmával bebizonyosodott az a tervezői feltételezés, hogy a tartósan üzemen kívül hagyott gépi szellőzés miatt az eredeti építéskor nem kellőképpen kezelt fa tetőszerkezet nagyon elkorhadt – tájékoztatott dr. Szabó Zoltán, Túrkeve polgármestere.

– Szerencsére az üzemben gyártott ragasztott fatartók szakszerűen készültek, így érdemes volt azokat óvatosan, újra felhasználásra alkalmas állapotra bontani. Tavaszra a fürdő új színpadát ezekkel fedik majd le. Az átkötő folyosó megmentett tetejéből kerékpártároló épül majd. Az adott körülmények figyelembe vételére alapozott tervezői feltételezések mellett – melyek be is igazolódtak – meglepetések is érték a bontást végző kivitelezőket.

A fedett medence bontásakor derült fény arra a nem éppen élményszámba menő tényre, hogy a környékén lévő talaj eliszaposodott. A mindössze tizenegy éve épült medence igencsak ingatag talajon állt a szó legszorosabb értelmében. Az okot egyelőre
nem lehet tudni, lévén, hogy a munkálatok nem erre irányulnak, hanem a megoldásra, illetve a terv megvalósítására, egy korszerű fürdőépület kialakítására – tette hozzá.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!