Gazdaság

2014.01.12. 19:00

Több szakmát is tanulnak a közfoglalkoztatottak

A kisújszállási önkormányzat is pályázatot nyújtott be a téli átmeneti közfoglalkoztatás megvalósítására, a városban élő munkanélküli személyek foglalkoztatásának érdekében.

D.E.

Mint megtudtuk, november 1-jétől 223 fő kezdte el a munkát, ők december 1-jétől képzésen folytatják a programot, illetve december 1-jétől további 104 fő lépett be a programba, így összesen 327 érintett foglalkoztatása, képzése valósulhat meg.


A település védelme érdekében és köztisztaságának fenntartása miatt sor kerülhet a program keretében parkgondozásra, cserjézésre, gallyazásra, belvízelvezetők tisztítására, vízelnyelők karbantartására, csapadékvíz-elvezető árkok tisztítására, intézményeknél karbantartási, állagmegóvási feladatok ellátására, szociális segítői feladatok végzésére.
A résztvevőknek az alapkompetencia-képzést a Türr István Képző és Kutató Központ valósítja meg. A szakmai képzéseket pedig a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ. Jelenleg kisgépkezelő, védelmi célú erdősávok, energiaerdő telepítője, fenntartója képzés, építőipari ismeretek fejlesztése képzés, egészségőr, házi betegápoló, roma közösségfejlesztő képzésen vesznek részt az érintettek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!