Gazdaság

2014.03.07. 15:08

A korábbi befektető nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket

Jászboldogházán hosszú évek óta napirenden van a település strandfürdőjének fejlesztése. Évekkel ezelőtt a beruházás reményében egy befektető céggel közös vállalkozást is létrehoztak a cél megvalósítása érdekében.

B. Cs.

Az önkormányzat partnereként megjelenő befektető nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket – emlékezett vissza a település polgármestere, Szűcs Lajos. Annak idején a tervek meghiúsulását követően néhány évig be is kellett zárni a létesítményt. Végül az önkormányzat lépésről lépésre próbálja megfelelő színvonalúvá tenni a fürdőt pályázati támogatások segítségével. Korábban vízforgatóval látták el a medencét, és rendbe tették a parkot is. Ez idő szerint felújítják a kerítéseket, a járdákat és a térkövezést összességében mintegy 15 millió forintos értékben.

– Nemrégiben annak érdekében adtunk be pályázatot, hogy a strandhoz kapcsolódva gyermektábori épületeket építhessünk. A fejlesztés részét képezné több kis ház megvalósítása, illetve egy közösségi épület is helyet kapna – tudtuk meg a polgármestertől.
– Mindezek mellett pedig egy kis tó létrehozását is tervezzük, amely a családi kikapcsolódásokhoz (csónakázás, horgászat) nyújthatna kedvező környezetet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!