Gazdaság

2014.11.22. 12:57

Ismét mezőgazdasági összeírás kezdődik megyénkben

A nyilatkozattétel kötelező mindenkinek, akit a kérdezőbiztosok felkeresnek.

Sz. Zs.

Hamarosan kezdődik a Központi Statisztikai Hivatal hagyományos mezőgazdasági összeírása megyénkben. A november 22. és december 15. közötti időszakban a betakarított termények mennyisége és az állatmennyiség változása iránt érdeklődnek majd.

Megyénkben az igazolvánnyal ellátott, hivatalos személynek minősülő kérdezőbiztosok mintegy 7 ezer ügyfelet keresnek fel, ebből várhatóan ezer-ezerkétszázan lesznek olyanok, akik gazdálkodnak, vagy tartanak állatot.

Nekik egy körülbelül tíz oldalas kérdőívet kell majd kitölteniük. A gazdasági küszöb 1 ezer 500 négyzetméternyi termőterület, illetve egy darab nagyobb állat, vagy ötven lábasjószág megléte. Azoknak, akik ezzel a mennyiséggel rendelkeznek, mindenképp ki kell tölteniük a kérdőíveket. A nyilatkozattétel kötelező mindenkinek, akit a kérdezőbiztosok felkeresnek, bár megyénkben eddig még nem fordult elő, hogy ne válaszoltak volna, és ezért szabálysértési eljárást kellett volna indítani.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!