Gazdaság

2014.11.06. 16:27

Tovább fejlesztik a programot

Egyholdnyi kukorica áll még talpon a közfoglalkoztatottak bevonásával művelt földterületen Zagyvarékason, tájékoztatott Kurucz Gyula, az önkormányzat – elsődlegesen a helyi konyha ellátását célzó – mezőgazdasági projektjének vezetője.

K. B.

A több ezer főzésre alkalmas csőből a helyi általános iskola tanulói és az idősek csemegézhetnek ingyenesen.

Összesen 75 mázsányi termést hozott a 3,6 hektáron termesztett piros köles, melyet a ki nem kelt napraforgó helyére ültettek. Hatmázsányit szedtek le ezidáig a 300 négyzetméternyi fóliasátor alatt nevelt paprikáról, amit savanyításra szánnak, de még terem a paradicsom is, ami közvetlenül a konyhára kerül. Kis területen ültették, de jól termett a káposztatök, ennek egy részét zacskózva lefagyasztották télire, a többit pedig szétosztották a közfoglalkoztatottak között. Öt és fél mázsa termett zöldségből és sárgarépából, ebből is kaptak a művelést végző munkások. Az év során hagymával, burgonyával folyamatosan ellátták a konyhát, de jutott többek között karfiol, káposzta is.

Kurucz Gyula elmondta, teljes egészében még nem képesek fedezni a konyhai szükségleteket, de folyamatosan növelik a megművelhető területek nagyságát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!